Crònica de la Segona trobada vers les escoles feministes
Aquest dissabte 16 de novembre, la Xarxa d’Escoles Feministes va celebrar una nova trobada per una renovació pedagògica veritablement transformadora i amb un enfoc feminista.
Des de l’AFA somrius volem fer trasllat del petit tastet que ha preparat la organització d’aquesta trobada que interpel·la a la comunitat educativa de la qual nosaltres en fem part.
La revista Vers les escoles feministes
Vam presentar el primer número de Vers les escoles feministes, una publicació periòdica que parlarà de continguts, metodologies i objectius per una transformació educativa en clau feminista. En aquest primer número: educació afectivo-sexual, història de la relació entre educació i feminisme a Catalunya, l’Atacòmetre i… molt més! Llegeix-la aquí.
La crònica fotogràfica
Més de 450 persones inscrites: professores de secundària, mestres d’infantil i primària, professores de formació professional, monitores, educadores socials, mares, pares, investigadores… Dissabte 16 de novembre, l’Escola Pegaso es va omplir de ganes d’aprendre i de construir una educació transformadora. Fes clic aquí per veure la crònica fotogràfica!
Què són les Escoles Feministes?
Una proposta educativa que busca la transformació social des de i per a l’escola pública. Volem repensar metodologies, continguts, objectius i tot allò que afecta a l’educació pública a partir d’una perspectiva feminista, ecologista, antiracista, anticlassista, anticapacitista i, en definitiva, des d’una perspectiva veritablement transformadora.
De què vam parlar a la Segona trobada vers les escoles feministes?
Vam fer un fòrum de tallers, xerrades i experiències que pretenien facilitar el pas de la reflexió a l’acció: com desplegar un programa d’educació afectivo-sexual, com impartir ciències socials sense la mirada androcèntrica, com descolonitzar els saber i desprendre’ns de l’eurocentrisme en els continguts i el tracte amb la comunitat educativa, pedagogia de l’art feminista, com canviar de paradigma per una veritable escola inclusiva, tallers d’història i crítica política i social per a primària…. I la conversa inaugural entre Mercè Otero i Conxa Llinàs, dues pioneres del feminisme i l’educació a Catalunya, que va ser moderada per la periodista Núria Marron.
T’interessa? Segueix-nos!
> Programa complert de la segona trobada: http://www.escolesfeministes.org/trobada/
> Consulta tots els materials al nostre web: escolesfeministes.org
> Segueix-nos a Twitter: https://twitter.com/escolesfem
> Segueix-nos a Facebook: https://www.facebook.com/escolesfeministes
0 comentarios