#SomComunitat activitats per transformar el nostre entorn

Publicado por admin en

Al nostre entorn hi ha molts canvis, transformacions i activitats que contribueixen a millorar el dia a dia.
Us convidem a mirar les diferents activitats que es poden trobar i participar en algunes d’elles. Aquesta ocasió, la creativitat, la cura del medi i la sostenibilitat té molt pes
 
Proposta Estratègica del Park Güell

L’Ajuntament de Barcelona planifica 178 actuacions de millora a l’entorn del parc amb un pressupost de 24,9 milions. El pla té com a objectiu incrementar l’ús social del parc i del seu entorn i es desenvoluparà entre el 2018 i el 2022, l’any del centenari de l’obertura del parc al públic. Les inversions estan dirigides a la conservació del patrimoni arquitectònic, a la millora del verd i de mobilitat de l’entorn, entre d’altres.
S’han realitzat tres sessions informatives en les quals han participat alguns col·lectius dels barris propers al parc. Considerem que com a Associació de Famílies també podem participar i opinar sobre les millores del Parc. Si teniu inquietuds, preguntes i propostes podeu escriure a: RiusSomComunitat@gmail.com
 
Les entitats culturals dels barris del nord de Gràcia, en un clic
Els barris del nord de Gràcia tenen una plataforma web nova per conèixer les entitats culturals de la zona. Es tracta de Compartim escales, un projecte sorgit dels pressupostos participatius per a la producció de projectes del districte. L’Ajuntament ha destinat 9.500 euros per desenvolupar la iniciativa, que ha començat a funcionar aquest desembre. S’ha encarregat del projecte l’entitat gracienca Observatori de Vallcarca.
La plataforma, que ha estat concebuda tant com a xarxa social com a mur de notícies, consta de les següents funcionalitats: presentació de les diferents entitats que hi participen; exposició dels recursos que cada organització  consideri compartir, intercanviar o oferir a d’altres organitzacions; agenda conjunta d’activitats i esdeveniments; mur de notícies i grups de treball i de comunicació. Tot plegat amb la possibilitat de cerca i filtratge segons continguts, dates i zona geogràfica.
 
Campanya de recollida d’arbres de Nadal per reciclar a Gràcia
Actualment són moltes les formes que fem servir per celebrar l’arribada del Nadal. Són diverses les cultures que comparteixen la tradició de guarnir arbres com un element indispensable per celebrar aquestes festes a casa, però els arbres tenen un tret característic que els diferencia clarament d’altres ornaments nadalencs, perquè són un organisme viu, una part de la natura.
Els avets que comprem per Nadal són fruit d’un conreu específic a la zona del Montseny i les Guilleries que està regulat i que garanteix l’origen i la renovació dels arbres.
Aquests avets són produïts perquè ens acompanyin durant el Nadal, però el millor que podem fer amb ells, passades les festes, és dur-los als punts de recollida d’arbres de Nadal per reciclar. (informació de MónPlaneta)
A partir del 7 de gener, fins 17 de gener porta el teu arbre de Nadal a un dels punts de recollida de Gràcia per al seu reciclatge. Consulta’ls aquí
 
Eines i recursos per descobrir la biodiversitat urbana
Vols venir amb el teu grup d’alumnes a fer una activitat a l’equipament? I conèixer quines activitats pots venir a fer i quins materials us podem cedir? Conjuntament amb Escoles + Sostenibles, us oferim un cicle de 3 sessions per al professorat i educadors/es que vulguin dur a terme activitats a l’aire lliure per conèixer millor la biodiversitat urbana. Presentarem les eines i recursos disponibles, i us mostrarem com podeu dur a terme algunes propostes, com adaptar-les als diversos nivells o espais dels vostres centres, els materials que cal preparar i algunes orientacions didàctiques per aprofitar-les al màxim.
En aquesta primera activitat veurem alguns recursos bàsics disponibles a l’Aula Ambiental i al SDEA (a la Fàbrica del Sol) i proposarem una sèrie d’activitats senzilles per iniciar-nos en la descoberta de la biodiversitat dels espais oberts de l’entorn més proper (bosc i horts de l’equipament, patis de les escoles, parcs urbans, etc.)
Dijous 18 de gener de 17.30 a 19.30h.  Aula Ambiental Bosc Turull.
Activitat Gratuïta.  És imprescindible la inscripció prèvia per poder participar a l’activitat.
 
Repensar i cocrear els patis
Debatem sobre la normativa vigent a l’espai exterior dels centres educatius
Plantejem un diàleg amb Xavi Rodriguez, arquitecte que forma part del grup de treball de Rosa Sensat orientat en re-pensar l’espai exterior a les escoles. La idea de la xerrada és posar en comú tots els neguits que detectem des de la comunitat educativa referents a la normativa i les certificacions i veure opcions perquè no suposin un fre per les nostres iniciatives i porjectes.
Sense obviar que hi ha una normativa a la que acollir-se i normes de seguretat que hem de seguir, pretenem donar importància a recuperar el sentit comú en aquest procés de canvi on cadascun dels agents comunitaris implicats puguin sentir-se còmodes assumint les seves responsabilitats.
Dilluns 29 de gener de 17.30h a 19.30h.
A la Fàbrica del Sol
Inscripcions aqui


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.