Valoració i menús Novembre 2018
VALORACIÓ NOVEMBRE 2018
Aquest mes de novembre, els menús de l’escola estan elaborats amb prou varietat d’aliments i formes de preparació diferents, podem destacar els següents punts:
- A la taula s’indica la freqüència en que s’aconsella prendre cada grup d’aliments segons les guies d’alimentació saludable de la Generalitat de Catalunya. I a les columnes setmana 1, 2, 3 i 4 s’indica amb quina freqüència s’ha ofert aquests aliments per cada una de les 4 setmanes del mes.
- Podem observar com als primers plats es serveixen verdures, hortalisses, pasta i arròs, i als segons plats carns, peixos, ous i llegums.
- Els llegums, tal com indiquen les guies, poden ser plat únic o es poden acompanyar d’un plat de verdura. A l’escola se serveixen els llegums de segon plat, amb un plat de verdures de primer, això es considera correcte, encara que això faci que veiem més verdures als primers plats.
- Respecte als aliments precuinats, seria preferible prescindir-ne, però es compleixen els màxims establerts. Aquest mes n’hi ha dos dies: 1.croquetes de bacallà i 2.calamars a la romana.
- Destacar que les propostes de sopars, simplement son idees, recordem, no cal cuinar plats molt elaborats, cal escollir varietat d’aliments naturals i evitar els processats. Si tenim temps i ganes podem fer plats laboriosos i sinó escollir opcions ben simples i ràpides que siguin saludables.
- Algunes idees de ràpida preparació: verdura trossejada congelada, llegums cuits, panotxes de blat de moro bullides i envasades al buit, fideus o arrossos de cocció ràpida, vegetals crus, ous…
Menús:
Menú Basal (PDF)
Menú Sense Carn (PDF)
Menú Sense Gluten (PDF)
Menú Sense Lactosa (PDF)
Menú Sense Lactosa | Proteïna Llet Vaca (PDF)
Menú Sense Marisc (PDF)
Menú Sense Ou | Proteïna Llet Vaca (PDF)
Menú Sense Peix (PDF)
0 comentarios